Ontbijtzwemmen

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag vroeg uit de veren want om 7.30u al opent het zwembad Den Boer de deuren voor ons jaarlijks ontbijtzwemmen.

Na een hectische entree – want dat is het toch wel altijd als een hele school langsheen die deur naar binnen stroomt – keert de rust terug eenmaal we in de kleedkamers zijn. Ook de kleuters met wat traantjes – neen, neen, natuurlijk niet die stoere meisjes en jongens van K3 – kunnen dan bedaren. Ze voelen zich vlug weer in hun sas en het wordt voor hen ook vlug een gewone zwemwoensdag.

Zwempret verzekerd nu: grote banden, drijvende planken, “potjes en pannetjes” en de springplank (natuurlijk enkel voor de groene badmutsen van de lagere) om er een superleuke, natte bedoening van te maken. Veel plezier in het water en nieuwsgierige mama’s en papa’s achter het raam. Sommige kleuters hebben dat laatste vlug in de gaten en in plaats van te tonen hoe fel ze zijn in het water, hangen ze aan de kant van het zwembad… Maar mama en papa, wees gerust indien jullie er niet staan, is er veeeeeeeeel meer leven in de brouwerij!
Maar de meesten hebben juist wel reuzepret… broers en zussen die elkaar vinden… groot en klein door elkaar…

Om 8.30u zit de waterpret erop en net op tijd want de maagjes beginnen toch wel heel erg te knorren! Een halfuurtje later zitten we allemaal gezellig samen in de cafetaria voor een rijkelijk ontbijt. Voor elk kind drie sandwiches en beleg van kaas, hesp tot verschillende soorten confituur… koude of warme chocomelk… mmmm, dat smaakt! Een heleboel kleuters hebben zelf geen probleem om in een wip drie sandwiches te verorberen. Ik kan je verzekeren, alles werd tot de laatste kruimel opgegeten. Siemen vond het zelfs zonde van de overgebleven confituurpotjes want hij ging ze één voor één in zijn jaszak steken voor thuis… die confituur moet hem toch wel heel erg gesmaakt hebben! 🙂

Een uurtje later is alles op… tijd om naar de Zandloper te vertrekken!

Groetjes, juf Bérénice

PS Plak volgende link in je adresbalk en kijk mee naar enkele sfeerbeelden:

http://www.slide.com/r/wZB5nvpT4j_XQ3CmXWSbB33I6FqoTiqN?previous_view=mscd_embedded_url&view=original

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s