Introductie van het nieuwe thema

Standaard

Hallo bloggertjes,

de paasvakantie zit er op dus tijd voor een nieuwe blog!

Binnen enkele weken is de Zandloper helemaal in de ban van film met ons schoolfeest ‘De Zandloper @ the Movies’. Wij gaan nu al van start en doen er nog een schepje bovenop met televisie.
Maar vandaag lag de nadruk op film.

Wat is film? Oei juf, blijkbaar een moeilijke vraag! Mali, Lika en Siemen doen toch een poging: je kan er mensen zien. Ja, da’s waar maar kan ik ze dan gewoon een handje geven om ze even goeiedag te zeggen? “Neen, natuurlijk niet, juf!” schatert Milan het uit.
Welke films zijn er zo? Ja, tekenfilms uiteraard, dat weten alle kleuters. En dan zijn er nog de ‘gewone’ films. “Sommige zijn om te lachen”, zegt Siemen, “maar ik kijk eigenlijk heel veel naar griezelfilms!” Milan kijkt wel eens naar vechtfilms… ja, Spiderman en Batman vallen volgens hem onder deze categorie. En er zijn ook trouwfilms, weet Dries.
We proberen ons ook een beetje een beeld te vormen van wat een tekenfilm is. Er zijn aparte tekeningetjes van een kangoeroe maar als we die samen nieten en we gaan daar heel vlug langs met onze duim zien we dat de kangoeroe begint te springen.
Beau is in de vakantie naar de cinema geweest… ook een tekenfilm weet ze… van een olifant… dat zou wel eens Horton kunnen zijn?! Maar toch heeft ze op televisie ook Horton in het écht gezien want er stond een kindje bij… leuk die kinderlogica! 🙂

Wat is film zonder de Oscars. We bekijken in de klas van meester Filip op YouTube enkele korte fragmenten over de Oscarprijsuitreiking. We zien de man die de Oscar in ontvangst mag nemen voor ‘Ratatouillle’. We bekijken ook enkele acteurs en actrices op de Rode Loper. Anna had graag nog een filmpje gezien. Geen probleem, even klikken en we krijgen een overgelukkige actrice te zien. Milan vindt ze wel héél mooi en volgens hem ziet ze er ook héél blij uit! Goed gezien, Milan!

In de namiddag bekijken we ‘Shrek’, oscarwinnaar voor beste animatiefilm in 2001. Blijkbaar heeft zo goed als elke kleuter deze film al gezien, terecht een echte aanrader, maar een tweede keer bekijken is voor niemand een probleem! In de namiddag op de speelplaats vang ik een gesprekje op tussen Gilke en Frann… “Gaan we van Shrek spelen? Ik ben Fiona en jij Shrek…”

We zijn dus goed vertrokken!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

»

  1. Siemen kijkt inderdaad elke dag naar griezelfims, horror van de zuiverste soort… opscheppertje! Neenee, Mega Mindy is zowat het ergste…

  2. Ik weet niet… misschien heeft hij eens jullie trouwfilm bekeken? Of het kan natuurlijk ook deze van vorige jaar zijn… het K3-huwelijk, weet je nog?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s