Nooitgedachtland

Standaard

Hallo bloggertjes,

deze week is het Peter Pan-week en daarom lijkt het me ook leuk om eens te polsen naar hoe het er in de droomwereld van kleuters aan toe gaat.

Het gaat wat stroef van start… gewoonweg écht kiezen wat je wilt, zonder met iets rekening te houden… ’t eerste moment kunnen de kinderen er zich moeilijk in inleven. Ze houden vast aan realistische dingen. Maar stap voor stap bouwen sommigen hun fantasieland uit…

In Milans fantasieland is er een mooie zee met héél mooi water. Het is er altijd warm weertje. Er zijn dolfijnen aan het springen in de zee en er zijn er onder water. Er is zelfs een haai. Op het strand zijn er zeesterren aan het dansen.

Ook bij Dries is er een warme zee en palmbomen. Kinderen graven putten in het zand en eten ijsjes, ook hij natuurlijk. Op het strand zijn zeehonden en vissen. In de lucht is er een grote draak die vuur spuwt. Dries kan onder water zwemmen, op zijn buik in het water liggen en op zijn rug in het zand.

En de zee ontbreekt ook bij Mali niet. Op de zee vaart er een bootje en de zon schijnt op het water. Mali gaat er onder water en ziet daar een zeemeermin en een oesterparel. Sneeuwwitje is daar ook. Ze ziet ook haar lievelingskabouter uit ‘Sneeuwwitje’. Je ziet er ook de boze koningin uit ‘Sneeuwwitje’ maar ze is lief.

Siemen woont onder het water met mooie dieren zoals dolfijnen, vissen en andere dieren in de zee. Er zijn diamanten op de bodem van de zee en ook zeesterren. Er zijn waterdino’s en je kan er op zitten. Siemen heeft een papegaai die kan praten. Hij ziet ook mooie en lieve figuren op het strand. Er zijn piraten en een schip boven water.

Anna woont in een kasteel. De zon schijnt altijd. Er zijn héél mooie dingen zoals een mooi bed, een mooie lamp en een mooie tafel. Er zijn pony’s en paarden. Nog meer kastelen zijn er met zwembaden. Ook veel zeeën. Anna draagt er altijd mooie kleren. Heel veel elfjes en heel veel lieve dino’s zijn haar vrienden, zelfs een Tyrannosaurus. Honden en katten, vleeseterdino’s die in het water zitten maar niet in het zwembad zijn haar vrienden. Al de zeeën, kastelen en zwembaden zijn van haar.

Bij Frann sneeuwt het altijd. Ze kan er heel veel sneeuwmannen maken. Er zijn veel huisjes maar ook haar mama en papa zijn daar. Frann heeft er veel vriendinnen. Frann heeft er puppy’s. Ook veel auto’s zijn er en ze heeft zelf een auto.

In Branko’s land is het altijd goed weer zodat hij buiten kan spelen. Hij ziet er elfjes die kunnen praten.

Bij Destiny zijn er hondjes. Het zeewater is warm. Er zijn bomen. Ook poesjes ziet ze.

In Beau’s land zijn er eenhoorns en veel vlinders. Hond Nina kan in het water zwemmen en Beau heeft veel poesjes. Ze ziet er ook een kasteel.

In het land van Gilke is er een strand. Ze ziet Peter Pan. Ze kan rijden in een auto.

Bij Lika is het altijd goed weer. Ze heeft een zwembad met hele mooie dieren. Ook ponytjes heeft ze. Er is ook een zee en als ze uit het water komt ziet ze allemaal mooie dieren.

Emmily heeft allemaal poesjes. De poesjes komen mee in de zee.

Als alle kleuters volop gefantaseerd hebben, kan ik het niet laten om mijn fantasieland prijs te geven:
In mijn fantasieland is het altijd mooi weer. Er is een zee met helder water, een zandstrand waar je mooie schelpen kan vinden. Ik zou er in een hut wonen maar toch met alle luxe voorhanden zoals een bubbelbad! 🙂 Lekker eten in overvloed en ik kan van al dat eten niet dik worden! 🙂 In mijn hut is er een lange wand met allemaal boeken en tijdschriften. Met letterlijk een vingerknip kan ik alles verwezelijken… “O ja, toveren”, Branko is helemaal gefascineerd!
Ik kan vliegen naar overal ter wereld en zo alle leuke plekjes van de wereld of mijn vrienden en familie bezoeken. In mijn tuin met prachtige bloemen (want ’s nachts regent het) staat er een raket die me naar de maan vliegt. “Maar brengt die jou ook terug?” vraagt Frann bezorgd.

De kleuters zijn allemaal nog even in de ban… ze blijven fantaseren… wat kan dromen toch verleidelijk zijn!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s