Ronde van de Zandloper

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag vindt het laatste sportevenement plaats voor onze sportrubriek op netCOOL: De Ronde van de Zandloper!

(Bijna) alle kleuters verschijnen met hun fiets ten tonele. Aangezien het weer niet echt standvastig is vandaag beslis ik om direct te gaan koersen nu dat de zon nog schijnt…

Kleuters met een fiets trekken een échte wielertenue aan, de andere kleuters worden gebombardeerd tot supporters want die moeten er uiteraard ook zijn. Door omstandigheden supporteren de kleuters uit K2 mee. Zoals het op een echte koers hoort: het moet drummen zijn voor een goed plekje te bemachtigen! 🙂

We stippelen samen een parcours uit, doen even een proefrit en dan verschijnen de renners aan de start: Siemen, Junior, Branko, Emmily, Dries, Gilke, Beau en Mali.

Nog even Lika, supporter van Junior, interviewen en een pronostiekje bemachtigen van Anna. Anna zou graag hebben dat Emmily wint maar ze denkt eerder dat Dries zal winnen… We zijn benieuwd!

Destiny mag met de vlag het startsein geven en dan gaan de renners van start.

Het wordt al gauw duidelijk dat het een strijd wordt tussen Dries, Junior en Branko. Vooral de twee eersten snoepen geregeld de eerste positie van elkaar af. Maar Junior heeft technische problemen… zijn remmen willen niet mee – of beter ze remmen als ze niet moeten remmen 🙂 – waardoor hij enkele keren – zonder veel erg – ten val gaat. Het zou leuk geweest zijn om eens iemand anders de eerste positie te weten innemen tijdens een sportwedstrijd maar weer gaat Dries – uiteraard verdiend – met de eerste plaats lopen! Jammer voor Junior! Maar achteraf tijdens het interview blijkt dat Junior het zijn vriend héél erg gunt… tof van hem! En nog eens: een groot Zandloperapplaus voor Dries!

En daar verschijnen de eerste regenwolken… gelukkig zit de wielerwedstrijd erop…

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s