Schooluitstap

Standaard

Hallo bloggertjes,

om 7.45u arriveren de leerkrachten op school om de laatste resten van het schoolfeest op te ruimen. Enkele sterke jongens en meisjes steken een handje toe. Alle hulp welkom!

Rond 9u nog even binnen in de klas om een plasje te doen en te checken of we allemaal aanwezig zijn én ons lunchpakket hebben meegebracht… CHECKED! Picobello, K3 is paraat om te vertrekken.

Dirk brengt ons veilig en zonder omwegen naar Puyenbroeck. Het kriebelt al direct om te gaan ravotten. Nog eens met de juffen en begeleiders afspreken waar onze sloebers wel en niet mogen lopen en dan zet onze kleutergroep het op een sprint. Wat gaan we eerst doen? Het is allemaal zo leuk!

Om 10.30u houden we een tienuurtje. Koekje en drankje smaken al direct. Gesterkt om er weer helemaal in te vliegen. Groot en klein, ze hebben het allemaal naar hun zin.

Om 12u is het tijd om te picknicken. We verzamelen allemaal aan de picknicktafels, gezellig dicht bij elkaar. Maar net geen plaats voor iedereen, geen probleem, Gilke en ik picknicken gezellig met ons tweetjes in het gras. Sandwiches, boterhammen, zelfs een pastaslaatje, het gaat er gemakkelijk in. Geen treuzelaars aan tafel deze keer. Enkel Desiny had vier grote sandwiches mee – volgens haar 🙂 – dus als ze er drie heeft gegeten, vind ik het een hele prestatie.
Voor ene keer wachten we niet tot iedereen klaar is met eten, direct van tafel mag en verder ravotten is een must.

Om 13.30u worden de Zandloperkinderen door de Vriendenkring nog getrakteerd op een ijsje en een drankje. En sta je ervan versteld dat niemand het ijsje afsloeg?!

Nog vlug wat klimmen en klauteren, graven en putten maken… de tijd gaat veel te vlug voorbij want…

15u: “’t Is tijd, we gaan terug naar school!” Niemand moe op de bus want het plezier verplaatste zich gewoon van Puyenbroeck naar de Zandloper!

Weer een bewijs: wat is het toch leuk in de Zandloper!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s