Rommel opruimen

Standaard

Hallo bloggertjes,

na een boeiend leergesprek over o.a. afval gaan we de goeie gewoontes in daden omzetten. We zijn het erover eens dat niet alle straten of zelfs onze speelplaats er niet altijd even netjes bijligt. Papiertjes zomaar op de grond gooien… mag dat? Neen! En wat gebeurt er moest iedereen een klein papiertje op de grond gooien? Ja, dat wordt dan een berg papiertjes hé! Kauwgum op de grond, mag dat wel? Neen, natuurlijk niet. En Destiny kan erover meepraten want zij ging gisteren in een kauwgum zitten met vreselijk besmeurde kledij tot gevolg.

Dus we gaan zelf op stap om de buurt van alle afval te ontdoen. In het kot van Dirk vinden we zwerfvuilzakken. Wat is zwerfvuil? Mali kan ons vertellen dat dit dingen zijn die mensen zomaar op straat gooien.
We gaan van start met de speelplaats en zakken dan af naar de kerkwegeling achter de school om terug te arriveren op de rest van het schooldomein. Na een schoolfeest kan je daar heel wat papiertjes en andere rommel terugvinden. Siemen vindt dikwijls ” het slechtste papiertje van al!”, daarmee bedoelt hij dan aluminium! 🙂

Na drie kwartier is de buit: twee (bijna) halve vuilzakken “vuil”, 2 glazen alcoholflessen, twee batterijen en heelwat scherven.

Opgeruimd staat netjes… goed gewerkt, K3!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s