Estafette

Standaard

Hallo bloggertjes,

natuurlijk doen we in K3 ook andere dingen dan alleen leergesprekken… zo staat er vandaag een estafette op het programma, helemaal in het teken van het thema dus met afval natuurlijk. We doen dit buiten in ons privétuintje (stukje grasveld voor onze klas), nog zo gezellig!
Per team wordt kosteloos materiaal in hun eigen “vuilbak” gesorteerd. Welk team doet dit het snelst: de rode, groene, gele of blauwe?! Wie behaalt als eerste 5 punten?

Ik laat alvast vier jongens hun team samenstellen om te verhinderen dat ze allen samen in één team kruipen. Junior kiest Siemen en Beau, Milan kiest Frann en Emmily, Branko kiest Lika en Gilke en Dries kiest Mali, Destiny en Anna. We zjn onpaar maar dat geeft niet want elke ploeg heeft evenveel spullen om te sorteren.

Het gaat redelijk gelijk op. Eens een punt voor de ploeg van Branko, dan die van Junior en ook die van Milan krijgt er één. Enkel de ploeg van Dries geraakt niet van de nulscore vanaf. De moeilijkheid is niet enkel de snelheid maar sommigen vergeten dat het ene keer afval brengen is en het andere spel weer afval halen is. Als je de twee door elkaar haalt, zit je met een probleem want zo geraakt je afval nooit “gesorteerd”! 😉

Uiteindelijk lopen de ploegen van Branko en Junior uit tot 4 punten. Dries heeft er zich al bij neergelegd dat hij niet meer zal winnen. Maar ik kan hem nog overtuigen om te proberen één punt te scoren… jammer maar helaas! Maar als een echte ploegkapitein heeft hij dit zeer sportief opgepakt!
Het wordt een spannende strijd maar de ploeg van Junior moet de duimen leggen waardoor de overwinning gaat naar Branko, Lika en Gilke. Een groot zandloperapplaus!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s