Zaaien… of toch niet

Standaard

Hallo bloggertjes,

normaalgezien stond er vandaag zaaien op ’t programma. Maar met dit regenweer leek het me beter deze activiteit uit te stellen naar volgende week. Als ik de weerberichten mag geloven krijgen we dan stralende zon. En niets zo leuk als in ’t zonnetje in onze K3-voortuin te “tuinieren”! Dus uitstel is geen afstel!

Dus iets anders maar even leuk moest het worden… “Een zaadje in de wind” is het geworden. Een prentenboek dat het verhaal vertelt van zaadjes die door de wind meegevoerd worden, met in de hoofdrol één piepklein zaadje dat zijn mannetje moet staan tussen zijn grotere broers en zussen. Maar slechts eentje overleeft het avontuur… rarara!

Eentje wordt opgegeten door een vogel, een ander valt in de woestijn, het derde valt in de eeuwige sneeuw van een ijsberg, een andere ongelukkige komt in het water terecht… zo gaan we verder tot slechts 4 zaadjes vruchtbare grond vinden. Maar ook dan gaat het mis want één plantje krijgt niet genoeg zonlicht en regen en gaat dood, een volgroeide bloem wordt geplukt en een andere wordt vertrappeld door spelende kinderen… enkel het kleinste zaadje redt het tot het einde.

Milan gaat weer volledig op in het verhaal… toen ik vertelde dat het voorlaatste ‘zaadje’ het niet redde, zei hij medelevend: “Gelukkig was het het kleine zaadje niet!” Neen, neen, dit piepkleine zaadje groeit uiteindelijk uit tot een reuzegrote bloem. Tot jolijt van alle kleuters uiteraard!

Aan de creatafel maken we een reuzegrote bloem d.m.v. stempelen en spatten. Voor een keertje wordt er gewerkt met een tandenborstel en een kam…

Elf van de twaalf kleuters kwamen knutselen. Zou de tandenborstel en de kam er voor iets tussenzitten?! 🙂

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s