Water

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag starten we met ons allerlaatste thema van dit schooljaar, nl. water. Water, een vanzelfsprekend gegeven maar eens luisteren wat de kleuters daarover te vertellen hebben.

Milan bijt de spits af. Het eerste dat in hem opkomt is dat water onzichtbaar is. Of bedoelde hij doorzichtig?! Volgens Siemen en Dries is water blauw. Maar toch is water niet blauw, hoe komt het dat dit toch zo lijkt? Volgens Mali is er in de zee meer water en dat vele water maakt de zee blauw. Maar Branko corrigeert dat dit komt door de zon op het water. Hij zal er wel het dichtst bijzitten!

Beau denkt bij water aan “goed water”. Als ik vraag om dit even te verklaren, weet ze zelf niet zo goed wat ze ermee bedoelde. Of misschien bedoelt ze wat Milan zegt: “Water is gezond!”

Als je water hebt, ga je niet verbranden, denkt Anna. Oei, nét wel! Maar dat bedoelt ze niet, Milan helpt haar op het goede spoor: “Met water kan je vuur blussen.”

Mali haalt de belangrijkste eigenschap van water boven… euh water 🙂 : Je hebt water nodig om te blijven leven want als je geen water drinkt ga je dood. En dat je je ermee kan wassen als je vuil bent, weet Mali ook.

Siemen gaat de culinaire toer op: “Water op het kookeiland is voor de thee!” Nog de naverschijnselen van SOS Siemen zeker?! 🙂

Planten hebben ook water nodig, anders gaan ze dood, heeft Siemen goed onthouden. En diertjes hebben ook water nodig, anders gaan ze dood zoals ons, vult Mali aan.

Siemen heeft nog een tip voor zijn sportieve papa: “Als je sport heb je veel water nodig om te drinken!” En water is ook een goed groeimiddel weet hij… voor de bloemen, vult Milan aan. “En voor ons”, vervolledigt Branko. ‘k Zie het al helemaal voor me! 🙂

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s