Post uit het eerste leerjaar

Standaard

Hallo bloggertjes,

we zijn vanmorgen nog maar net in de klas of er wordt geklopt op de deur. Twintig postbodes stormen de klas binnen met een grote enveloppe in de hand.

De postbodes uit het eerste leerjaar geven aan elke kleuter een enveloppe. We doen de omslag open en ontdekken een kaart met een brief in. Wat staat er in? Moet de juf het voorlezen? Of kan er iemand dat al lezen misschien?

“Ja, ik kan dat al lezen!” roept Sander uit het eerste leerjaar. “Ja, uiteraard”, reageert juf Yasmine. En ik had het eigenlijk ook grappend op iemand van de derde kleuterklas toen ik vroeg wie het al kon lezen. 🙂 Maar daar Sander zooooo enthousiast is, mag hij van mij de brief voorlezen. Juf Yasmine duidt ook Lise aan om even te helpen.

Maar Lise krijgt er bijna geen speld tussen want Sander leest:

(Dit is de brief van Milan voor zijn… mama! Toen juf Yasmine zei dat iedereen mocht kiezen aan wie ze de enveloppe mochten geven, was zijn keuze snel gemaakt! 😉 )

Als ik na de vlotte lezing vraag met welke boodschap het eerste leerjaar nu eigenlijk gekomen was, weet Junior direct te vertellen dat ze eens naar het eerste leerjaar mogen op bezoek. En als ik tegen de eersteklassers zeg dat ze dan eens voor een uurtje terug naar mij mogen komen, klinkt er luid gejuich! Zou dat voor mij zijn of voor de speelhoeken in de klas? 🙂

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s