Sportdag

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag gaat de Zandloper de sportieve toer op. Al moet je bij de kleuters het “sporten” met een korrel zout (in ons geval zand 😉 ) nemen en is “bewegen” meer van toepassing.

Maar wees gerust, het is daarom niet minder fijn want onder een stralende zon trekken de drie kleurterklassen om 9u richting de speeltuin ter hoogte van de naschoolse opvang.

Met ook de peutertjes mee is het toch wel een klein halfuurtje stappen tot we ter plaatse zijn… dus toch sporten! 🙂

Eenmaal aangekomen is het eigenlijk al zo aangenaam van temperatuur dat de jassen en truien al aan de kant mogen. De oudste kleuters mogen het hele terrein verkennen, de jongsten blijven onder ons waakzaam oog. En dan ravotten maar!

Niemand heeft ruzie, niemand verveelt zich,… kortom, de tijd vliegt voorbij. Het is dan ook ongelofelijk vlug 11.30u en tijd om terug naar school te keren. “Zouden we niet hier blijven en de picknick laten overbrengen?” grapt juf Carine. Ja, kon dat maar! 🙂

De tocht terug duurt even langer… zouden onze sloebers moe zijn?! Beslist wel!

Terug op school even onze dorst lessen, een plasje en vooral handen wassen en dan naar de speelweide want het maagje begint nu wel te knorren.

Overheerlijke sandwiches met kaas, hesp, préparé of salami, al dan niet met groentjes … is dat geen smakelijke picknick?!

En dan weer… ja, ja, ravotten op de speelweide, wat een pret! Na een halfuurtje verschijnen Beau en Frann weer aan de picknicktafel… ze gaan nog een beetje verder eten! Doe maar op, alle sandwiches mogen op! 🙂

Als de middagpauze voorbij is trekken we ons terug op ons vertrouwde kleuterspeelplaats. Het zandgerief wordt bovengehaald en met dit mooie weer komt ook de watertafel, de waterbaan en een badkuip euh… boven water!

En voor de échte sportmannen en -vrouwen onder ons zijn er natuurlijk ook nog de fietsen en de steps!

Dus als je kleuter vanavond lekker zwart naar huis toe ging, weet je nu ook helemaal waarom!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s