De eerste schooldag

Standaard

Hallo bloggertjes,

ik ben weer op post! Na een welverdiende, zaaaaaaaaalige vakantie vlieg ik er terug in. En hoe kan ik dat beter doen met een nieuwe babbel met mijn nieuwe ouders?!

Een nieuwe klas betekent heel wat veranderingen. Beau blijft nog een jaartje in K3 en we krijgen er drie nieuwe kleuters bij. We verwelkomen Marissa, Bram en Gianni. Tegen alle verwachtingen in zetten zij hun eerste stap in de Zandloper zonder traantjes… jawadde! 🙂

Een nieuwe klas is altijd een beetje wennen, ook voor de kleuters die de Zandloper en mij (al een beetje) kennen. De meeste kleuters deden dit heel dapper, enkel bij Khan en Margot vloeide er een klein traantje bij het afscheid nemen. Bij Khan verdwenen de tranen al snel in zijn zakdoek, Margot had wat langer tijd nodig. Maar tegen dat we in de hoekjes gingen spelen, zag ik ook bij haar een lachend gezichtje en wel voor de rest van de dag, goed te verstaan, joepie!

Eens kijken welke hoekjes de kleuters als eerste kiezen in K3:

Imme kiest voor de vertrouwde werkbank, want hebben ze die in K2 ook niet?! Maar in het experimenteerhoekje – want zo heet dit hoekje eigenlijk – kan je ook met échte nagels en vijzen aan de slag op plankjes die Imme’s papa ons vorig jaar bezorgde!

Onze vier goedlachse meiden gaan aan de creatafel aan de slag. Zij maken hun kaftje voor hun heen- en weerschriftje met de techniek “bellen blazen”. Dus als je kleuter vandaag enkele spatten verf in het gezicht had, nu weet je waarom!

De creatafel was ook de plaats van de accidentjes: maar liefst 4 keer (!!!) is er een potje ecoline tegen de grond gegaan 😦 Dus als je kleuter op zijn/haar kledij ecolinevlekken heeft, één tip: leg de kledij te weken in een sop MELK… het werkt écht! Ik spreek uit ervaring want mijne Milan kwam eens naar huis met een rood hemd, i.p.v. een wit waar hij ’s morgens mee naar school vertrokken was, help!

Axelle heeft goed geluisterd naar juf Carine (en mama en papa waarschijnlijk) dat er in K3 al wat gewerkt moet worden want zij ging van de eerste dag al een werkblaadje maken. “Eventjes wachten tot morgen”, zeg ik lachend. Oké, dan kies ik wel het rekenhoekje, reageert Axelle.

Arwen en Hailey spelen in de winkel, terwijl zuslief Rhune en Gianni in de poppenhoek aan het koken slaan. (Jammer genoeg is er met de foto van de laatste twee kleuters wat misgelopen… maar geen paniek, er volgen er nog veel het komende jaar 🙂 )

Mare en Marissa kiezen elk een puzzel uit… één sticker is gemakkelijk, twee al een beetje moeilijker. Het lukt beide in ieder geval moeiteloos!

Khan kan dan eindelijk in het hoekje spelen waar hij al van tijdens de welkomdag in augustus naar uitkijkt: de Playmobilhoek. Ook Ruben vindt dit een goed begin!

Bram ontdekt de automat en de leuke bijhorende Playmobilattributen.

Beau en Gitane zorgen dan weer voor de muzikale noot… Hoe? In het muziekhoekje uiteraard!

En dan om 10.15u is het speeltijd. Vanaf dit jaar drinken we ons drankje op de speelplaats en ook de kleine versnapering nuttigen we op één van de tuinbanken.

Na de speeltijd trekken we terug naar de klas, nog even in de hoeken. Bram is wat in de war want hij wil graag naar huis en is moeilijk te troosten. Gelukkig zorgt de rit met de nieuwe bus voor een welgekome afleiding.

Samen met K1 en K2 de bus op en even een toertje maken doorheen Zomergem. Heeft iedereen ons gezien?! Na de vierde rit, denk ik het wel! 🙂

Wat vliegt de tijd… want we worden al in de refter verwacht om te proeven van het eetmaal van onze nieuwe kok Geert. Mmmm spaghetti, het smaakt! Maar ik ben er zeker van dat onze boterhameters genoten hebben van mama’s of papa’s lunch!

In de namiddag kiezen we allemaal ons kentekentje. Wat het geworden is, moet je maar eens aan je kleuter vragen. Benieuwd of ze het nog weten…

In de namiddag herhalen we het verloop van in de voormiddag: hoekjes, speeltijd, weer eventjes in de hoeken en al tijd om naar huis te gaan. Allemaal met onze eigen gekleurde GO-ballon! En verdiend hebben ze hem allemaal want ’s middag heeft er niemand – ja, ja écht waar niemand – meer geweend! Je leest het goed, na één dag zijn onze sloebers al échte K3’ers geworden!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

»

 1. Heel tof om op deze manier kennis te maken met de leefwereld van de kids in K3!

  Ik zal het weblog zeer geregeld komen bekijken!!!

  Groetjes,

  Lies en Co

 2. Idd, ook fantastisch voor nieuwe ouders die op deze manier eens een kijkje achter de schermen kunnen nemen en met eigen ogen kunnen zien hoe goed dochter-lief het stelt in de klas!

 3. Dit ga ik nu écht missen zie!
  Ik kan natuurlijk nog wel eventjes komen lezen, zoals ik nu deed, maar het gaat natuurlijk niet over mijn eigen kapoen hé.
  Aan alle (nieuwe) K3 ouders: Regelmatig komen lezen is hier dé boodschap. Het is een schitterende manier om uitgebreid op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in K3. Je komt hier ook vanalles te weten dat je kleuter niet vertelt en wat niet in de nieuwsbrieven beschreven staat. Zo kan iedereen een klein beetje een ‘vliegje’ zijn.
  Veel (lees)plezier!
  Juf Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s