Schrijfdans

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag worden alle kleuters eens “getest” op hun soepele en spontane motorische vaardigheden. Dit is de aanzet tot Schrijfdans, dat gegeven wordt door juf Linda.

Wat is Schrijfdans?

De bedoeling is om op een speelse manier de kleuters te laten kennismaken met schrijven en ze ervaringen te laten opdoen (vanuit dans en beweging) die hen kan brengen tot een soepel en vloeiend handschrift.

Meer info kan je lezen op: http://www.schrijfdans.nl.

Schrijfdans is leuk voor alle kinderen maar zowel juf Linda als ik opteren ervoor om enkel de kleuters te laten schrijfdansen die er ook écht baad bij hebben. Schrijfdans gebeurt in kleine groepjes tijdens de uren gelijke onderwijskansen.

Het testje heeft uitgewezen dat Hailey, Ruben, Gianni, Axelle, Gitane, Mare, Bram en Margot onze schrijfdansers worden van dit schooljaar! 🙂

Deze kleuters krijgen dan om de twee weken een Schrijfdanslesje. Indien je kleuter in het schrijfdansgroepje zit, wil dit helemaal niet zeggen dat je kleuter motorisch een achterstand heeft. Neen hoor, soms kan het ook zijn om de geremdheid wat weg te nemen op een speelse manier. Je zal merken dat Schrijfdans helemaal géén straf is voor je kleuter! Integendeel, omdat Schrijfdans leuk is voor allemaal zullen alle kleuters wel eens schrijfdansen met mij in een bewegingslesje. Soepel bewegen hebben we volgend jaar in het eerste leerjaar allemaal nodig! 🙂

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s