Bezoek aan Kina De Tuin

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag vindt in het kader van onze eerste integratie de uitstap naar Kina De Tuin plaats samen met het eerste leerjaar.

Om 9.20u vertrekken we richting Gent om stipt 10u in De Tuin te arriveren. We worden er reeds opgewacht door onze gids die ons direct naar de filmzaal brengt. Daar krijgen we een Koekeloerefilm (misschien herinneren jullie zich nog ‘Koekeloere’ op de Nederlandse zender) te zien… over spinnen natuurlijk.

Na deze korte intro trekken we naar de spinnenzaal. Daar huizen enkele prachtexemplaren… en niet van de gewone huisspin… neen hoor, échte en ja hoor levende vogelspinnen!

Elke vogelspin heeft een voornaam, eentje van een meisje. En hun familienaam is uiteraard vogelspin. Hoe komt de vogelspin aan haar familienaam? Wel, er ging honderden jaren geleden een vrouw op expeditie naar Zuid-Amerika. Daar zag ze een spin die ze nog nooit gezien had en wat was deze spin aan het doen?! Ja inderdaad, een vogel aan het opeten! Vandaar de naam ‘vogelspin’! De kleuters leren er ook het verschil te ontdekken tussen jongens- en meisjesspinnen. Je moet hen er maar eens naar vragen… Een hint om je kleuter op het juiste spoor te zetten: bokshandschoen 😉 benieuwd welke kleuters het nog weten!

In de spinnenzaal bevinden zich nog enkele andere bewoners, nl. de wandelende takken.

Wie durft zo’n beestje over z’n hand laten lopen? Ik pas… 😉 Maar Bram niet, bij hem mag het kriebelbeestje rustig zijn gang gaan!

Nadien treken we naar de spinnen-experimenteerzaal. Daar kunnen de kleuters een heleboel leuke dingen doen in het kader van het thema:

spinnen bekijken onder de microscoop,

jury spelen,

spinnenverhalen en -liedjes beluisteren,

een spin weven (’t is eens iets anders dan een spinnenweb 😉 ),

spinnenpuzzels maken,

een spel spelen,

… Voor elk wat wils!

We sluiten de voormiddag af met het verhaal van hoe de meisjesspin door de jongensspin verleid wil worden…

Wat dacht je van cadeautjes meebrengen? Of een dansje doen? Of een liedje trommelen? En als heel het verleidingsritueel gelukt is moet de jongensspin zich gauw uit de voeten maken vooraleer hij wordt opgegeten door de meisjesspin! En nu nog eens zeggen dat de mannen met ons vrouwen geen geluk hebben! 😉

Dan is het tijd voor pauze. We picknicken gezellig in de tuin waarna de kinderen nog even buiten ravotten.

En dan trekken we de wondere wereld van Papier-Plezier binnen. De vier seizoenen worden er uitgebeeld a.d.h.v. prachtige papiermaché creaties. We bekijken eerst samen wat er allemaal te doen valt en dan mogen de kinderen vrij spelen! Wat een plezier! Papier-plezier zeker?! 😉

Arwen of Rhune… wie is het?! En deze keer weet ik het wel! 🙂

’t Is Arwen!

Maar jammer genoeg is zo’n vrijdagmiddag heel kort en met een grote groepsknuffel in het winterhuisje sluiten we deze betoverende uitstap af!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Eén reactie »

  1. Mama’s en papa’s, wij zijn al eens met ons allen naar de Kina geweest en het is echt een leuke uitstap. Het is echt niet duur, enkel de volwassenen betalen (3 euro dacht ik) en je kan met je kaart ook in het huis van kina. Druk is het er niet en echt gezellig, een tip voor wie er zin in heeft, dat wou ik even kwijt.
    Sarah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s