Kikker vindt een vriendje… en wij ook

Standaard

Hallo bloggertjes,

het boek van de dag is: “Kikker vindt een vriendje”. Voor de inhoud ervan moet je strakjes maar eens de K3-pagina op de website raadplegen.

Om een lang verhaal kort te maken: Kikkers nieuwe vriend is een teddybeer, genaamd Beertje.

Waarom vindt Kikker Beertje nu zo speciaal? Waarom is Beertje Kikkers vriend? Omdat…

hij kan praten (Janara)

hij kan eten (Gitane)

omdat hij kan stappen (Mare)

omdat hij zacht is (Imme)

omdat hij schattig is (Arwen)

omdat Kikker hem alles kan leren wat hij zelf geleerd heeft (Axelle)

Waarom wordt iemand je vriend? Omdat…

je hem gekocht hebt en als je ermee slaapt, word je vrienden (Beau Van Moerkerke)

het vriendjesdag is (Gitane)

Vandaag mogen de kleuters hun knuffel meebrengen… Eens luisteren wie zij meegebracht hebben en waarom deze bepaalde knuffel net dat “ietsje meer” heeft ๐Ÿ˜‰

Ruben heeft aap Tom meegebracht. Hij bracht hem mee naar de klas omdat hij nog maar pas gekocht is. ๐Ÿ™‚

Beau haar knuffel is dolfijn Snoopy. Beau slaapt graag met hem (of haar?) want anders kan ze niet slapen.

Rhune weet eigenlijk niet wie ze meegebracht heeft. ๐Ÿ˜‰ Als ik haar vraag welk dier het is, zegt ze dat het geen dier is want hij heeft geen voeten (hij heeft er nochtans vier, allez poten althans ๐Ÿ˜‰ ) Janara denkt dat Rhune haar knuffel een konijn is. “Maar neen, het is een hond”, verbetert Mare en ook de andere kleuters zijn het er mee eens. Maar Rhune is nog steeds niet overtuigd dat het een hond is want “hij kan niet op vier poten staan zoals bij een hond”, antwoordt ze volhardend. ๐Ÿ™‚ Ja, niet gemakkelijk natuurlijk want knuffels zijn een ‘afgietsel’ van ’t echte!

Imme heeft Konijn meegebracht. En je raadt het al, een konijn natuurlijk. Imme heeft hem al vanaf ze nog in de buik bij mama zat en ze slaapt er uiteraard altijd mee. Imme vindt hem ook een beetje een jongen. “Zoals Meneer Konijn (uit de verhalen van Winnie de Poeh)”, reageert Axelle. Konijn heeft nog een armbandje. Dat was er niet altijd maar hij heeft dit gekregen van Immes papa.

Margot heeft warempel een leeuw op haar schoot. Hij luistert naar de originele naam Labby. Allez, als ik het goed verstaan heb tenminste ๐Ÿ™‚ , ’t zou niet de eerste keer zijn dat ik hier mis ben! ๐Ÿ˜‰ Margot slaapt graag met Labby en ze heeft hem al lang.

Als het Marissa’s beurt is, zeg ik enthousiast: “En jouw lievelingsknuffel is een hond?” “Neen, dat is geen hond, dat is een Chihuahua!” reageert ze verbouwereerd. ๐Ÿ™‚ Hij (allez, ik denk zij) kreeg de naam Lora mee. Marissa is dol op Lora omdat ze hem op de kermis gekozen heeft en ze heeft hem nog maar pas. En ze koos deze knuffel omdat ze in ’t echt ook een Chihuahua heeft.

Arwen heeft een beer en hij heet Teddybeertje omdat hij haar vriendje is.

Beau haar knuffel is een tijger die luistert naar de naam Flappie. Als Beau met haar speelgoed speelt, speelt ze met haar tijger ook. En ze slaapt ook met hem.

Andere knuffels waren thuisgebleven: beertje Sara van Gitane, ezel Igoor van Axelle, poesje Pauwke van Hailey, konijn zonder naam van Bram, de naamloze olifant en beer van Mare, beertje Toefie van Khan en ook het paardje van Janara dat ze net vandaag Benny gedoopt heeft. ๐Ÿ™‚

Groetjes, juf Bรฉrรฉnice

Advertenties

»

  1. @ Isabelle:

    Ik vond het al heel origineel dat Teigetje een andere naam had gekregen… ๐Ÿ™‚

    @ Annik:

    Awel, dat dacht ik al want volgens mij heb ik jullie hond eens op school gezien in papa’s armen en voor zover ik me kon herinneren was dat geen Chihuahua! ๐Ÿ™‚

  2. Hallo,

    Tja, Beau haar lievelingsknuffel is tijgetje en heeft niet echt een naam, want ze noemt hem altijd tijgetje.(van winnie the pooch) Bij deze weet mama nu ook dat tijgetje nu ook flappie mag genoemd worden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s