Een gezonde dag

Standaard

Hallo bloggertjes,

na bijna 2 weken in de ban van gezonde voeding krijgen de kleuters vandaag de opdracht een gezonde dag (qua voeding wel te verstaan) samen te stellen.

Met welk moment gaan we van start? Met het ontbijt, weet Axelle. Dat tijdens de ochtendspeeltijd het 10-uurtje volgt, is voor iedereen een nieuw begrip. Wat volgt er dan nog? Het eetmaal… Ruben zit bijna juist. ’s Middagseten… ook bijna juist van Mare. En Axelle denkt logischerwijs aan het twaalfuurtje 🙂 Maar ik verklap hun dat we ’s middags spreken van het middagmaal. In de namiddagspeeltijd volgt het 4-uurtje, weet Axelle en ook het avondeten kan Axelle aanvullen.

Oké, bij deze weten we nu welke namen de verschillende “eetmomenten” krijgen. We gaan er aan beginnen: we starten uiteraard met het ontbijt. Wat is gezond?

Ruben kiest een stuk fruit, want hij doet dat thuis ook, verklapt hij ons. Hij mag kiezen welk stuk fruit en hij gaat voor een banaan. Wat doen we er nog bij? Marissa zou al groenten eten en Rhune nog fruit. Imme gaat voor brood en kiest een stokbrood uit. Mare zou er nog een glas melk bij drinken. En Hailey zou boter op haar stokbrood doen.. Misschien wat pover enkel boter dus worst mag er ook op van haar, Janara verkiest salami en Khan hesp.

Het is speeltijd, tijd voor het 10-uurtje… Wat eten we? Khan verkiest gewone yoghurt. Da’s al heel goed maar er moet nog iets bij, iets héél belangrijk, iets dat we elke maaltijd moeten doen… Imme zou nog een banaan eten, Beau VM groente en Margot kaas maar dan weet Hailey het: we moeten nog drinken! Inderdaad Hailey, belangrijk bij ELKE maaltijd! Ze verkiest plat water.

Het is twaalf uur en we gaan naar de refter. Indien we iets gezonds mogen kiezen, wat zou er op de menu komen? Imme zou boontjes eten. En Beau VM zou er kip bij eten. Marissa zou er nog bloemkool bij eten. Beau R heeft onthouden dat we nog moeten drinken, ze verkiest eerst melk maar dat vinden de meesten maar raar dus gaat ze voor sinaasappelsap. Arwen eet er nog patatjes bij… aardappelen verbetert Imme 😉 En Imme kiest dan toch iets minder gezond als dessert, ze wil een ijsje.

Als 4-uurtje zou Janara een boterham eten maar dat vinden we nog wat vroeg dus Beau R kiest een yoghurt. Bram eet er nog een koek bij. Arwen zou dan er kaas bij eten en Janara een snoepje. Maar dan weet Janara waar ik op zit te wachten: we moeten nog drinken en ook Janara gaat voor het plat water.

Het is avond en we gaan aan tafel… Arwen eet een boterham met choco. Imme zou ook nog wat kaas bij die boterham eten. Ruben wil graag bessensap drinken. En Axelle zou nog wat komkommer eten, of sla… gewoon op de boterham, dat lijkt haar wel lekker! 🙂 Janara zou nog een koek willen. Maar Mare gaat voor een gezonder dessertje, nl. een appelsien. Imme merkt op dat zij eigenlijk ’s middags boterhammen eet en ’s avonds warme maaltijd… Goed opgemerkt Imme, middagmaal en avondmaal kunnen gemakkelijk omgewisseld worden.

We overlopen samen eens onze gezonde dag. Wat hebben we uiteindelijk gekozen?

ontbijt: stokbrood met ham, een banaan en een glas melk

10-uurtje: een gewone yoghurt met plat water

middagmaal: kip met boontjes en aardappelen, als dessert een ijsje en we drinken fruitsap

4-uurtje: een yoghurt, een snoepje – een klein snoepje verbetert Beau R 🙂 en niet te veel snoep volgens Marissa – en plat water

avondeten: een boterham met kaas of choco, een appelsien en bessensap

En mama, papa, laat eens weten wat jullie favoriete warme maaltijd is… Ik ben een echte lekkerbek dus één maaltijd uitkiezen valt moeilijk maar één van mijn favorieten is beslist: gegratineerd witloof in hesperolletjes met aardappelen en als dessert ga ik ALTIJD voor een chocomousseje! ‘k Weet het… niet zo gezond… 😉

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

»

  1. Zelfgemaakte stoverij met frietjes en een gemengd slaatje met de juiste kruiden. En tegenwoordig heb ik veel favoriete warme groenten, maar nog liefst vanal fijne boontjes met een ajuintje… hmmmm.

  2. hallo iedereen,

    Mijn favoriete maaltijd is beslist scampi’s gegrild of in de room, en met frietjes… mmm…en als dessert een coupe fruit of een lekker taartje met veel slagroom! Tja, eens ongezond doen mag ook wel eens he?!
    Nog een pluim voor de juf want ze doet het echt goed!
    Groetjes en tot nog eens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s