Schatten en wegen

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag doen we iets dat we nog nooit gedaan hebben… We gaan enkele voedingsmiddelen vergelijken met elkaar qua gewicht.

Wat is het zwaarst?

Hailey kiest een conserveblik van 820g en een blik champignons van 425g. Zowel Hailey als de rest van de klas schatten juist: de perziken wegen het zwaarst.

Marissa kiest een pakje koekjes en een blik erwtjes van 425g. Ook Marissa en de anderen schatten juist: het blik is het zwaarst.

Axelle kiest een blik soep en een blikje tomatenpuree. Ook nu weer hebben onze kleuters ’t bij het rechte eind: het blik soep weegt het zwaarst.

Ik ga het wat moeilijker maken want de kleuters kiezen zelf voedingsmiddelen dat je op zicht al kan vergelijken 🙂 dus vanaf nu kies ik zelf twee voedingsmiddelen uit…

Beau Van Moerkerke moet een blik erwtjes vergelijken met 2 kleine doosjes tomatenpuree. Geen probleem voor Beau, ze schat helemaal goed: de erwtjes zijn het zwaarst.

Rhune krijgt een doosje (125g) makreelfilets en een blikje met worstjes (200g). Rhune schat dat de worstjes het zwaarst zijn, ook de anderen denken er zo over. Enkel Axelle is van andere mening… maar de worstjes blijken het zwaarst.

Ruben moet een doosje met gist (55g) vergelijken met een doosje tomatenpuree (70g)… Ruben, Axelle, Beau VM, Rhune, Arwen, Khan, Janara en Margot denken dat de gist het zwaarst is, maar het zijn de anderen die gelijk hebben want de tomatenpuree weegt het zwaarst, de weegschaal weegt ietsjes meer door bij het blikje… deze was ook héél moelijk!

Imme krijgt de makreelfilets (125g) en 3 pakjes koekjes. Iedereen denkt dat de koekjes het zwaarst zijn maar het blijkt dat ze even zwaar zijn dan de makreelfilets. “Allebei zwaarst”, reageert Bram.

Margot moet de makreelfilets (125g) met 2 pakjes koekjes vergelijken. Janara, Ruben, Imme, Bram, Gitane en Beau R schatten dat de makreelfilets het zwaarst zijn. Maar Margot en de anderen denken dat de koekjes het zwaarst zijn… Groepje 1 heeft het bij het rechte eind!

Bram moet twee verschillende doosjes worstjes vergelijken. Bram denkt dat het ene doosje zwaarder is dan het andere, maar Axelle merkt terecht op dat ze even zwaar zijn.

Mare krijgt een blik tomatenblokjes (400g) en 2 blikjes worstjes. Mare schat dat de tomatenblokjes zwaarder zijn maar het blijkt toch dat de 2 blikjes worstjes het zwaarst zijn.

Gitane vergelijkt 2 verschillende blikken champignons. Gitane en de rest van de klas schatten juist.

Arwen krijgt een blik tomatenblokjes en een blik erwtjes. Ook zij heeft het bij het recht eind: het blik met tomatenblokjes weegt meer.

Beau R mag het gewicht van een zakje vanillesuiker schatten en vergelijken met niets want in de andere schaal ligt er niets… Toch laten Imme, Arwen en Margot zich vangen want zij denken dat de lege schaal zwaarder is.

Khan krijgt een blik maïs (300g) en een een blik erwtjes (400g) om te vergelijken. Hij denkt dat de maïs het zwaarst is… na het wegen blijkt van niet.

Janara krijgt een klein blikje tomatenpuree en 2 pakjes koekjes om te schatten. Janara denkt dat het blikje het zwaarst is, maar de koekjes blijken zwaarder.

Ziezo, schatten en wegen… het was niet makkelijk!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s