Seurat

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag zijn we gestart met een nieuw thema, nl. “Kunst”. Het was heel raar maar vanaf ik het thema aankondigde waren heel wat kleuters dolenthousiast, precies alsof ze wisten wat hun te wachten stond! 😉

Gedurende een kleine drie weken wordt er bijna elke dag een kunstenaar belicht. Aan de creatafel maken we ook dagelijks een schilderij naar ons grote voorbeeld. Op onze klaspagina op de website kan je van dag tot dag de besproken kunstenaars en hun werken bekijken alsook een eigen kleuterinterpretatie daarop (volgens aanwijzingen van de juf wel te verstaan).

We bijten de spits af met (Georges) Seurat. Deze naam klinkt bij heel wat mama’s en papa’s misschien niet echt gekend in de oren maar Seurat is een gekende Franse pointillisme-schilder. We bespreken één van zijn gekendste werken nl.

Seurat“Un dimanche après-midi à l’ Ile de la Grande Jatte”

Op een uitvergroot beeld stellen we vast dat Seurat inderdaad het hele schilderij maakte aan de hand van een puntjestechniek. Waw! Veel werk hoor, stellen de kleuters vast.

Het is ook de bedoeling dat ze tijdens dit kunstthema écht leren kijken naar dingen… Als ik vraag eens te beschrijven wat ze zien, sommen de kleuters logischerwijs op wat ze allemaal zien: meneren, mevrouwen, kinderen,… En wat is er anders aan die mensen dan nu? Axelle en Janara zien het plots wel… hun kledij is anders! Inderdaad, als ik een wandelingetje maak, draag ik geen lange rok en onze papa’s geen hoge hoed. Het valt ons ook op dat Seurat schildert zoals het echt is… Inderdaad, het zou een foto kunnen zijn!

Het is de bedoeling om dagelijks elke kunstenaar en z’n typische eigenschap opnieuw in ’t kort te bespreken voor we leren over een nieuwe kunstenaar…

Dus als jullie kleuters vandaag vertellen over Seurat, zijn jullie nu bijna 😉 even slim als jullie kleuters!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s