Bono

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag komen we de klas binnen en … geen Bono te zien! Hé wat gek, hij zou toch vandaag komen? Geduldig afwachten dan maar… misschien had het vliegtuig wel vertraging?

Na de speeltijd komen de kleuters terug in de klas na hun turnles met juf Fien. Margot merkt het onmiddellijk op: “Er zit een aap in de kring!” Khan ziet het al helemaal zitten: “Oh ja, kijk, het is Bono!”

Bono begint enthousiast een praatje te maken met ons. Ik vraag hem onmiddellijk waarom hij zo laat is… we hadden hem vroeger verwacht. En ja, ’t is zoals ik reeds vermoedde: het vliegtuig had vertraging. Tja, dat kan natuurlijk al wel eens gebeuren met zo’n vlucht helemaal vanuit het verre Liberia.

Bono vindt het raar dat we z’n naam al kennen… Hoe kan dat nu? Axelle vertelt hem over de brief die we van Patty kregen.

Nadien stellen alle kleuters zich eens voor. En dan merken we al gauw dat Bono een gekke aap is want als Arwen zichzelf voorstelt, denkt hij dat het Rhune is. Hoe kan dat nu? Twee dezelfde meisjes in de klas? Waarop Hailey zegt: “Maar neen Bono, dat zijn geen twee dezelfde meisjes, dat is een tweeling!” Een tweeling… blijkbaar iets helemaal nieuws voor Bono.

Als Beau R. zichzelf voorstelt, snapt hij er weer niets van: “Eén Beau en nog een Beau… wat dom… waarom zitten er nu twee meisjes in de klas met dezelfde naam? Vanaf nu ben jij (tegen Beau R.) niet meer Beau maar Bernadette-je… da’s toch beter, tenminste iets anders!” Daar is Beau R. natuurlijk niet mee akkoord! 🙂 “Ja, maar waarom hebben jullie allebei dezelfde naam, da’s toch dom?” Janara wil het hem uitleggen: “Da’s omdat de ene Beau is blijven zitten en daarom zijn er nu twee Beau’s.” “Oké”, zegt Bono, “dus als er volgend jaar een kindje blijft zitten, heet die ook Beau!” Alle kleuters schieten natuurlijk in de lach… “Maar neen!” reageren ze. “Ja, maar dat heeft Janara gezegd!” repliceert Bono. Janara vindt het nu welletjes en zegt: “Maar jij bent niet echt!” Oei, oei, dat had ze beter niet gedaan want Bono wordt boos als hij dat hoort: “Pas maar op dat ik seffens niet in je vinger bijt, zal je wel zien hoe echt ik ben!” 😉 Gelukkig ben ik er om Bono een beetje tot bedaren te brengen en uit te leggen dat kindjes soms zeggen wat ze denken, ook al is dat niet altijd leuk maar terug schelden is geen oplossing. Dat schijnt Bono wel te begrijpen en hij excuseert zich. Daarmee is het mysteries van de twee Beaus nog steeds niet opgelost. Hailey kan het hem wel haarfijn uitleggen: “De mama en papa van Beau R. en Beau VM vonden allebei Beau een mooi naam!”

Nog één kleuter moet zich voorstellen… Khan! Dat vindt Bono direct fantastisch en roept: “Khan, dat rijmt op banaan… ik weet het nu al, Khan wordt een dikke vriend van me! Geef me een hand, maatje!” En Khan, schudt gewillig zijn hand!

Wie lust er nog bananen? Alle handen gaan in de lucht, behalve die van Margot. Bono vindt Margot natuurlijk een gekke meid… wie lust nu geen bananen? De andere kleuters denken dat Margot Bono aan het foppen is maar Margot blijft er stoicijns bij. Bono denkt dat ze een beetje verlegen is en wil daarom graag eens bij Margot op de schoot. “Mag het, Margot?” Dat ziet Margot onmiddellijk zitten en omdat ze zo’n mooi meisje is, krijgt ze er van Bono nog een dikke smakkerd bij. En of het een smakkerd was, Margot moest haar wang afvegen van die natte zoen! 🙂

Bananen vindt hij dus blijkbaar lekker… maar hij vertelt dat hij sowieso verzot is op fruit. Imme vraagt of hij kokosnoten ook lekker vindt. “Jammie!”, reageert hij. Imme vertelt hem dat papa in een kokosnoot eens gaatjes heeft geboord en ze er met een rietje hebben uit gedronken. Maar Imme vond het absoluut niet lekker.

Arwen wil weten wat er in zijn koffer zit… “Curieuze-neuze-mosterd-pot!” roept Bono en alle kleuters schieten weer in de lach. Hij vertelt ons dat er een heleboel spullen uit Liberia inzitten maar hij wil het nog niet verklappen… enkel de juf mag eens kijken.

Hij heeft al direct iets meegebracht voor ons: – in opdracht van de juf 😉 – werkblaadjes! “Het ene werkblaadje, legt hij uit, is mijn vriendjes seriëren van kleine Oscar tot dikke Louis! En het andere blaadje is eentje speciaal voor Khan en mij: Bananen per drie groeperen! ”

De kinderen mogen dan aan de slag voor hun contract, wat Bono trouwens met moeite kan uitspreken… gelukkig zijn er de kleuters om hem het moeilijke woord te leren.

Nadien gaat Bono een kijkje nemen in het regenwoud dat de kleuters vorige week knusjes voor hem hebben ingericht. Bram denkt dat hij ’s nachts zich wel alleen gaat voelen maar Axelle reageert: “Maar neen, de juf is hier toch!” 🙂 Mijn kopke draait ’s nachts wel eens op volle toeren wat school betreft maar gelukkig nog steeds in mijn eigen bed… ‘k ben nog net zo gek niet om ’s nachts naar school te rijden! 😉

Terwijl de kleuters vol goeie moed aan de slag gaan, kruipt Bono in zijn bedje want hij is toch wel moe na de lange reis. “Slaapwel, meneertjes en mevrouwtjes!”

Bono blijkt dus helemaal niet op z’n mondje gevallen! 🙂 Maar de kleuters vinden ‘em in ieder geval fantastisch:

Beau R. en Margot vinden hem mooi, Ruben vindt hem lief, Axelle schattig en Bram gaat hem missen als hij weg is!

Maar niet gepanikeerd, Bram, Bono blijft nog voor enkele weken in K3!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s