Thema “Huisdieren”

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag gaan we van start met ons nieuw thema. Wie weet het nog?

Esthée denkt dat het over de herfst gaat, Zayna weet dat het over diertjes zal gaan maar Vincent specificeert: huisdieren!

Ik vertel dat ik dit thema heb uitgekozen omdat we zondag een speciale dag hebben gevierd. Margot denkt dat het Arwens verjaardag was en Zayna vierde blijkbaar toen carnaval 😀 Niemand die het weet, dus vertel ik dat het zondag Dierendag was…. een dag om je huisdier eens EXTRA te vertroetelen. Anthe heeft dit alvast gedaan want zij heeft vers water gegeven aan haar visje (waarvan ze de naam vergeten is 😉 )

Welke huisdieren kennen we?

Tiemen kent de hond, Davina de poes… Kennen we nog een andere naam voor ‘poes’. Lennert denkt ‘een duif’… hij is helemaal in de ban van papa’s duiven 😉 … even mis dus maar een andere naam dan ‘poes’ kent hij niet, ook Ylena kan er niet opkomen. Imke weet het wel: een kat!

We gaan verder… welke huisdieren kennen we? Maud kent een vogel… maar ook hier zijn er verschillende soorten vogels. Gitane kent een papegaai, Anthe een duif (en Lennert beslist ook 😉 ) en Zayna kent nog zo’n geel vogeltje. Maar hoe heet dat geel vogeltje? “Een kuiken”, roept Maud enthousiast 🙂 Ja, een kuiken is ook geel maar we zoeken een ander vogeltje. Gitane denkt aan een roodborstje maar die is niet echt geel natuurlijk. Dus help ik een handje: een kanarie. Achteraf blijkt dat Esthée thuis een kanarie heeft want Esthée heeft een potje met hele kleine pluimpjes meegebracht. Ze weet ons te vertellen dat deze van Tweety zijn. En wie is Tweety? Ik herinner me dat er in het klasfotoboek een foto staat van Tweety en ja hoor… wat ontdekken we? Tweety is volgens mij een kanarie! 😉

Een parkiet is ook een typisch vogeltje dat als huisdier gehouden wordt maar daar heeft ook nog geen enkele kleuter van gehoord. Nochtans Imke heeft thuis een grasparkietje.

En we gaan weer op zoek naar nog andere huisdieren… Margot kent een konijn, Luca een vis, Anthe een hamstertje en Zayna een cavia. Zijn we nog huisdieren vergeten? Gitane denkt nog aan een schaap en Arwen aan een sprinkhaan… euh, laten we het erover eens zijn dat beiden niet echt huisdieren zijn! 😀

Ik stel nog een waterschildpadje voor. “Ach ja”, zegt Maud, “ik heb dat al eens in de winkel gezien!” En Lennert weet dan weer te vertellen dat zijn neefjes Toon en Sander ook waterschildpadjes hebben.

Opeens bedenkt Maud nog een huisdier: een rat! Ja, inderdaad, sommige mensen houden een tamme rat als huisdier.

En zo zijn we weer wat wijzer geworden…

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s