Bezoek aan de kinderboerderij

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag brengen we een bezoek aan kinderboerderij ‘De Campagne’ in Drongen. Een plaats waar de kinderen naar hartelust dieren mogen voederen en aaien.

We starten bij de hangbuikzwijntjes. Luca mag hen een stukje brood toewerpen.

Een beetje verder staan de kooien van de konijntjes.

IMG_5524Ze krijgen een stukje wortel van de kleuters. “Ja, ik heb die wortels meegebracht”, roept Anthe enthousiast. Nadien worden de brave konijntjes in een bakje gezet (zodat de kinderen niet vol haar hangen) en mogen de kinderhandjes naar hartelust aaien.

IMG_5540Flappie is het enige konijn met hangoren.

Een beetje later zetten we ons bezoek verder richting geitjes.

IMG_5544Alle kleuters krijgen een emmertje waarin ze brood verkruimelen en de boerin schept er nog een handvol droge voeding bij.

IMG_5547De kleuters wachten geduldig tegen de omheining met het emmertje tussen de benen. “Opgelet”, zegt de boerin, “ze hebben vandaag nog geen eten gehad dus ze zullen snel naar ons toe rennen, maar je hoeft geen schrik te hebben, het is enkel de emmer waarin ze geïnteresseerd zijn!” 😀

IMG_5550Luca vertrouwt het zaakje toch niet helemaal!

De bekendste geit van de boerderij is toch wel Claire, de melkgeit. De boerin vertelt ons dat Claire vorige zomer haar pootje heeft gebroken en in het gips zat. Het stappen gaat nu nog wat moeilijk. “Zoals m’n papa, hij heeft zijn been ook gebroken!” roept Tiemen.

IMG_5559De poes zit ons al op te wachten want zij weet dat hier lekkere melk te rapen valt. We mogen allemaal eens proeven van de melk, rechtstreeks uit de uier. Wie waagt er zich aan?

IMG_5562Arwen durft. “Je moet wel je ogen dichthouden”, raadt ze de andere kleuters aan! 😀

Tijd voor de ponyrit!

IMG_5569In twee groepjes maken we een ritje rondom het pleintje voor het kasteel.

Dan is het tijd voor een koekje en lekkere chocolademelk, enkel Imke schijnt chocomelk niet echt lekker te vinden. Maar de koekjes hebben haar wel gesmaakt! 😉

Terug op de boerderij… De duiven lusten ook wel iets. Alleen blijkt dat ze vandaag niet te veel honger hebben. Ze doen zich te goed aan de okkernoten die vallen, verklapt de boerin ons.

IMG_5572Sommige duiven hebben gelukkig wel nog een plaatsje voor een graantje…

Dan gaan we even een stal binnen en wie staat daar? Een allerschattigst kalfje. Eva is nog maar zes weken oud. “Is het een jongen of een meisje?” vraagt Arwen. “Een meisje natuurlijk”, lacht de boerin, “anders had ze niet Eva geheten!” 🙂

IMG_5577Eva drinkt haar melk uit een papfles dus we mogen haar allemaal eens de papfles geven. Dit moet wel supersnel gaan want Eva drinkt vliegensvlug.

Van het ene schattige dier gaan we naar het andere want de nieuwe aanwinst van de boerdrij is een minipaardje. Het minipaardje is nog maar een dag op de boerderij, dus we krijgen een primeur.

IMG_5585De boerin heeft liever dat we niet allemaal het minipaardje gaan aaien maar het z’n gang laten gaan. En wat doet het paardje? Het komt rechtstreeks naar de juf gewandeld en ik kan het naar hartelust aaien! Wat een schatje! 😉

We sluiten het bezoek af bij ouwegetrouwe Rosa.

IMG_5587Rosa is het varken van de boerderij. En als afsluiter plenst ze nog eens lekker rond in de modder. Arwen zal het geweten hebben want de modder vliegt haar richting uit.

Misschien wil Rosa op deze manier zeggen: Tot volgend jaar!

Groetjes, juf Bérénice

PS Deze en meer foto’s kan je weldra bekijken op onze klaspagina op de schoolwebsite. (Maar voorlopig is de server geblokkeerd en kunnen geen documenten geplaatst worden. Sorry!)

Advertenties

»

  1. Arwen vertelde donderdagavond nog over de belevenis die Ruben meemaakte vorig jaar met Rosa!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s