Matisse

Standaard

Hallo bloggertjes,

dag twee van ons kunstproject en vandaag zetten we de zwart-wit portretten van Matisse in de kijker.

Ik vertel de kleuters dat de volgende werken van Matisse zijn. Margot kent ook een Matisse in de zaal. En Luca weet dat één van de drie kindjes van de vriendin van haar mama ook Matisse heet. Bon, deze naam zullen ze blijkbaar goed onthouden! 😉

Wat valt er op aan de kunstwerken van Matisse?

Luca ziet dat hij alleen maar mensen tekent. Gitane kijkt heel gedetailleerd: de hoofden zijn niet dicht bovenaan. Ook Esthée kijkt heel detailgericht: hij tekent geen oren. Maud ziet dan weer dunne en dikke lippen bij de mensen. Tiemen ziet er eentje zonder haar. Imke merkt terecht op dat op deze kunstwerken alleen maar hoofden te zien zijn. “Ja, het gezicht”, vult Davina aan. Hierbij leren we het begrip ‘portret’.

Maar wat valt er toch nog heel erg op in vergelijking met het schilderij van Seurat? Het duurt heel even voor de kleuters weten wat ik bedoel maar dan valt Zayna haar frank: “Seurat gebruikt kleuren en Matisse niet!” Goed gekeken Zayna!

Wat denk je dat Matisse gebruikt om deze portretten te maken?

Imke denkt dikke verf en Margot denkt aan ecoline… maar voor beide zijn de lijnen te dun. Pepijn denkt aan een soort zwart dat je met een pluimpje gebruikt. “Ah ja, inkt”, vult Anthe aan. Dat zou al meer kunnen… Lennert, Vincent en Ylena hebben geen ander idee. Maar Maud weet het wel: “Een grijs potlood!” “Ja, een schrijfpotlood!” (Arwen) “Neen, neen, een tekenpotlood!” 😀 (Zayna)

Wat vullen onze K3-tjes elkaar toch mooi aan!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s