Tandartsbezoek

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag worden we om 10.45u verwacht bij Veerle, de mama van Tiemen. Neen, niet voor de koffieklets! De mama van Tiemen is tandarts en een tandartsbezoek past uitstekend binnen ons thema.

Veerle polst eens wat we al weten over onze tanden en na ons gesprekje van gisteren, zijn er toch al enkele clevere antwoorden naar boven gekomen. We kijken ook in “dat vies boek”.

Tiemen heeft dit boek natuurlijk al gezien en hij vindt het maar een onding. Waarom? Met enkele afbeeldingen toont Veerle ons wat er kan gebeuren als we gaatjes niet tijdig laten opvullen. Brrrr, niet aan denken! Dus een regelmatig tandartsbezoek is zeker aangewezen! Ook bij kleuters!

Om beurt gaan we op de stoel.

Geen enkele kleuter is bang. Hoeft ook niet want Veerle is een heel zachtaardige tandarts en weet onze kleuters op hun gemak te stellen. Jammer genoeg stelt Veerle toch bij een zestal kleuters gaatjes vast. Enkele kleuters moeten zelfs dringend naar de tandarts. Doen dus is de boodschap want zo’n gratis controlebezoek is natuurlijk een luxe!

Esthée krijgt nog een extra luxebehandeling: Veerle doet bij haar wat tandsteen weg. Dit doet helemaal geen pijn. Tandjes goed poetsen maar ook het tandvlees mag niet vergeten worden. Esthée haar tanden worden nog eens opgeblonken!

Spoelen…

Wat een tandpastalach heeft onsEsthée nu!

Dan gaat de controle verder… of toch niet? Wie komt er daar een kijkje nemen?

Twee curieuzeneuzen: de papa van Tiemen en deze van Anthe! Welgekomen!

En wil het nu net dat Anthe op de behandelingsstoel ligt. Ook Anthe wordt extra verwend. Bij haar neemt Veerle een foto.

En wat stelt Veerle vast? Haar twee voorste melktanden staan er nog maar bij Anthe zitten haar ‘echte’ tanden al klaar. Leuk om te weten!

Maar niet alleen onze twee meiden krijgen een extra behandeling, neen, neen, we worden door Veerle allemaal getrakteerd op een tandenborstel.

Van een nuttig cadeau gesproken!

Wie wil er nog iets weten?

Luca wil nog weten hoe je gaatjes opvult. Veerle demonstreert het haarfijn.

Gitane is voor enkele handelingen proefkonijn.

En dan zit het bezoek er op. We bedanken Veerle nog eens hartelijk en wandelen onder de eerste ‘lente’zon terug naar school!

Groetjes, juf Bérénice

PS En nog meer foto’s op de K3-pagina op de schoolwebsite.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s