Wie ben ik?

Standaard

Hallo bloggertjes,

vanmorgen keken we naar wie we waren aan de buitenkant, vanmiddag mag iedereen eens vertellen wie ze zijn. We kennen de namen van de kleuters van de klas maar wat vinden ze leuk? Wat niet? Wat eten ze graag? Wat of wie zien ze graag? Heelwat vragen dus…

Gitane schrijft met rechts. Ze eet graag spaghetti. Een giraf ziet ze graag. Met haar zus aan de computer spelen vindt ze leuk. Maar slapen dan weer niet.

Davina schrijft ook met rechts. Ze eet het liefst frietjes. Met haar zus spelen vindt ze leuk maar dat haar zus haar altijd pijn doet vindt ze helemaal niet leuk. Een olifant is haar lievelingsdier.

Maud schrijft met haar rechterhand. Ze eet graag kroketjes. Naar oma gaan vindt Maud niet zo leuk. Ze blijft graag eens thuis. Ze ziet haar papa graag!

Lennert schrijft met “deze hand”, rechts dus. Hij eet graag een appel. Hij ziet een mooie witte duif graag. Op de Wii spelen vindt Lennert leuk. Dat zijn zus zijn speelgoed afpakt, vindt hij niet leuk.

Arwen schrijft met “haar rechts hand”. Ze eet graag een banaan. Ze vindt het niet leuk dat haar zus haar altijd pest in de badkamer. Ze vindt wel leuk dat mama zegt dat ze naar ‘De Wereld van K3’ mogen kijken.

Zayna schrijft met haar rechterhand. Haar lievelingseten is macaroni. Ze vindt het leuk om met Maud te spelen. Bij oma blijven slapen vindt ze niet leuk. Ze ziet mama graag!

Margot schrijft ook met haar rechterhand. Ze vindt met de kinderen spelen leuk. Als haar zus iets op de grond gooit waar ze mee bezig is, vindt Margot dat niet leuk. Ze eet ook graag macaroni. En Margot houdt van paarden.

Luca is – samen met de juf – onze enige linkse in de klas. Luca eet graag pruimen. Ze vindt met vrienden samen spelen leuk. Als haar zus haar pijn doet, vindt ze dit niet leuk. Luca ziet Tiemen graag!

Pepijn zijn hand is rechts. (Maar gelukkig heeft hij nog een linker ook! 😉 ) Hij eet graag ijsjes. Hij vindt het leuk om met Luca te spelen. Pepijn vindt het niet leuk als mama geen lekker eten maakt. (Maar mama toch! 😀 ) Hij ziet graag een dolfijn.

Imke schrijft met “deze hand”, ook de rechter dus. Ze vindt het leuk om op de Wii te spelen. Ze vindt het niet leuk dat kleine pépé naar de sterretjes nu is. 😦 Imke eet graag aardbeien. En ze ziet haar vriend Gilles graag.

Anthe schrijft met haar rechterhand. Ze eet graag pruimen. Ze vindt het niet leuk dat haar broertje haar ‘altijd’ slaat. Ze vindt het leuk om vroeg naar bed te gaan?! Amaai, er bestaan dus uitzonderingen! 😉 Ze ziet haar mama graag!

Vincent schrijft ook met zijn rechterhand. Hij eet graag een peer. Vincent speelt graag op de Wii. Als kindjes hem pijn doen, vindt hij dit niet leuk. Hij ziet Lennert graag.

Esthée is rechts. Ze eet supergraag ribbekes. Met Zazou spelen, vindt Esthée leuk. Als haar zus haar plaagt, vindt ze dit niet leuk.

Tiemen schrijft met zijn rechterhand. Zijn lievelingseten is lasagna. Met zijn broer op de computer spelen, vindt hij leuk. Als hij zich veel pijn doet, vindt hij dit niet leuk. Tiemen ziet graag een giraf.

Ylena is rechts. Ze eet graag frietjes. Met Maud spelen vindt ze leuk. Als er ruzie is, vindt Ylena dit niet leuk. Ze ziet Zayna graag.

Ook de juf moet – van sommige nieuwsgierigen – haar zegje doen dus bij deze… Juf Bérénice is linkshandig. Juf eet vanalles héél graag, maar wat ze altijd en overal lust dus haar absolute lievelingsgerecht is chocomousse. Ze vindt het leuk dat ze deze zomer haar droom waarmaakt en op reis gaat naar Australië. Ruzie én harde woorden zijn niet aan juf Bérénice besteed! De juf houdt heel veel van Milan.

Ik sluit het rijtje af. Je kan lezen dat er sommige gevoelens overlappen maar toch zijn we allemaal anders!

Jij bent jij

Ik ben ik

Samen zijn we wij!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s