Valentijn

Standaard

Hallo bloggertjes,

deze week gaan we uiteraard verder met ons “Houden van”-thema.

Het is een speciale dag vandaag… welke dag? “Valentijn!” weet Davina.

Waar denken we aan bij Valentijn? Verliefd zijn (Toon), elkaar knuffels geven (Hanne), bloemen geven (Kilian), elkaar kusjes geven (Yana), met elkaar naar een restaurant gaan (Lara-Nanou), liefdeskaartjes opsturen (Tijl), elkaar graag zien (Niels). Onze kleuters kennen er alles van om hun liefste te verwennen… hopelijk hebben ze het van mama en papa geleerd! 😉

Tijl spreekt van een “liefdeskaartje”… Wat is dat? “Een Valentijnskaartje!” vult Kilian aan. “Of een liefdesbrief!” voegt Toon toe.

Moeten we elkaar alleen op Valentijn graag zien? “Neen!” klinkt het volmondig. Dat zou natuurlijk ook te gek zijn om elkaar maar één dagje in het jaar graag te zien… Daar moeten alle kleuters om lachen.

Tijl moet toch iets van zijn hart: “Ik had gedacht aan Valentijn maar was  vergeten een tekening voor Luca te maken…” 😀 Of moet ik naar zijn gevoel eerder gaan voor 😦

Toon heeft iets mee voor Hanne… zijn  broer heeft dat getekend en geschreven! 😉 Maar hij gaat het wel aan Hanne geven omdat hij verliefd op haar is! 😀 Is het een wederzijdse liefde? “Wat is dat?” vraagt Hanne. Hanne was vorige week afwezig toen ik dit heb uitgelegd maar Kilian weet het nog: “Op elkaar zijn!”

Layton had ook iets mee voor Hanne: koekjes omdat hij ook op haar verliefd is. Ai, ai, dit wordt ingewikkeld! 😀 Hanne heeft nog maar net iets van Toon gekregen en als ook Layton haar een cadeau afgeeft, reageert ze: “Weeral!!!” 😀 “Gelukzak!” reageert Tijl! 😀 En Layton verkoopt het allemaal nog eens mooi: “Het zijn koekjes van hartjes, ik heb ze zelf gemaakt met vormpjes!”

Liefde is… koekjes zelf maken van hartvormpjes! 😀

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s