Valentijn vandaag!

Standaard

Hallo bloggertjes,

het is vandaag Valentijn maar weten de kleuters dat ook?

Welke dag is het vandaag? Dinsdag (Floris) Ja, inderdaad. Welke datum? 14 (Lara-Nanou) Februari (Valentine)

14 Februari is een speciale dag. Weet iemand ook waarom deze dag speciaal is? Het is Valentijn. (Kyano) Wat wil Valentijn zeggen? Wat vieren we op Valentijn? Dan vieren we carnaval. (Tim) Hartjes (Eline) Het heeft inderdaad met hartjes te maken. Een feestje (Angie) Niet dieren viert Valentijn maar sommige mensen maken er inderdaad een feestje van. Wat vieren ze dan tijdens hun feestje? Valentijn (Nina) 🙂 Ja, inderdaad, maar wat is Valentijn dan? Het heeft met liefde te maken. (Lara-Nanou)

Ja, het heeft met liefde te maken. Waarom vier je dan feest? Omdat mensen soms gaan trouwen. (Lara-Nanou) Moet je trouwen om Valentijn te vieren? “Neen”, lachen de kleuters. Maar wat moet je dan wel doen? Cadeautjes geven en zoentjes. (Nina) Waarom geef je zoentjes? Omdat ze elkaar graag zien. (Eline)

Inderdaad! En sommige mensen vieren daarom ook Valentijn maar niet alle mensen doen dat want moet je elkaar alleen maar graag zien op Valentijn? Neen, alle dagen. (Tim)

Het leek me wel leuk Valentijn vandaag een beetje te vieren. Daarom gaan we vandaag aan de creatafel een valentijnskaartje maken. Aan wie zou jij dat kaartje dan afgeven?

Op wie ik verliefd ben. (Floris) En wie is dat dan? Amber van mijn peter en Kaylee. (Floris)

Lara-Nanou en Tim zouden het afgeven aan oma en opa. Dylan dan weer aan mémé en papa. En Maya verkiest papa die nu ziek is. Maar mama en papa staan bovenaan de lijst van alle andere kleuters!

En wie een valentijnskaartje gekregen heeft… ik hoop dat jullie ervan genoten hebben!

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s