Dierendag

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag is het dierendag en ik vraag me af of de kleuters dit wel weten.

Welke datum zijn we vandaag? 4 oktober. (Cécile)

Het is een speciale dag vandaag. Iemand een idee wat er zo speciaal is aan vandaag? “Alle dieren krijgen hun lievelingseten.” (Amaris) Inderdaad, een goed voorbeeld. De dag heeft een speciale naam. Welke naam… het heeft te maken met wat Amaris heeft gezegd. De dag van de dieren. (Cécile) Dus gewoon dierendag.

Amaris heeft een heel goed voorbeeld gegeven. We gaan dus vandaag op dierendag ons dier verwennen. Let wel op dat het iets is dat kan en mag van mama of papa.

Larissa, Alexandre, Ashly, Febe en Jesse hebben geen huisdier.

Cécile heeft drie poezen: Igor, Musti en Odil. Ze gaat ze in een lekker warm mandje stoppen.

Amaris heeft een poes. Ze heeft twee poezen maar Bolle is al gestorven dus nu heeft zo nog één poes, Flosje. Ze gaat hem water en lekker eten geven, zijn lievelingseten.

Miel heeft een poes, Pootje. Wispie is weg want die maakte te veel ruzie met Pootje. Hij gaat Pootje een balletje geven want Miel gaf dat eens en hij speelde daar mee.

Oona heeft een poes. Ze heet Moo. Oona gaat haar een knuffeltje geven en dan in haar bed leggen. Er gaan dan wel haartjes in haar bed komen. Haar poes is een beetje ziekjes en moet soms overgeven.

Zowé heeft 2 hondjes, Pruts en Mindy. Ze gaat met haar hondjes spelen en ze gaat dan ook eens met pépé met de hondjes in bos. Zowé heeft ook een kat, Kitty. Ze gaat ze veel eten geven. Ze heeft ook nog een steenratje. Ze gaat hem veel eten geven en hem oppakken.

Paulien heeft een schildpad. Die schildpad zwemt altijd in het water. Ze weet niet meer hoe haar schildpad heet. Ze gaat die water geven. Ze durft hem wel niet oppakken. Paulien heeft ook twee poezen, Batman en Gizmo. Ze gaat spelen met Batman  en Gizmo eten en drinken geven.

Zeno heeft twee visjes, Emo en Slaapkop. Hij gaat met de visjes ergens naar toe gaan en ze eens in het water laten gaan. Hij gaat ze naar het strand brengen. Ze gaan maar een beetje weg zwemmen en terugkomen. De meeste kleuters vonden dit heel raar… We hebben dus samen besproken dat vissen niet maar “een beetje zwemmen en terugkomen”. Goudvissen zwemmen ook niet in de zee want in zout water zouden ze dood gaan. Dus Zeno’s plannetje is niet zo ideaal 😉 … dan maar gewoon eten geven. Daar zullen ze beslist héél blij mee zijn.

Dylan heeft een schildpad, Nina. De schildpad is bij nonkel Wesley. Hij gat hem in bad steken. Hij bijt wel.

Lena heeft een hond, Afra. Ze gaat Afra eten geven en aaien.

Noa heeft een hond en een kat. Zarah en Zita. Ze gaat ze aaien.

Cedric heeft een poes, Speedy. Hij gaat hem eten geven.

Margot heeft een hond, Zena. Hij speelt altijd met haar papa, maar ze mag eens meespelen. Ze aait hem graag.

Seth heeft hetzelfde dan Dylan, besluit hij bondig. 😀

Manon heeft een paard, een schaap, een hond en kippen bij haar mama. Haar paard heet Zita. Ze mag daar eens op zitten maar dan mag ze niet zo snel rijden. Ze gaat iets doen voor Molly, het schaap en Zita. Ze gaat Molly eten en drinken geven. En ze gaat Zita haar haartjes kammen.

Benieuwd wie zijn/haar plan vanavond tot uitvoering zal brengen!

Groetjes, juf Bérénice

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s