Kikker is bang

Standaard

Hallo bloggertjes,

het prentenboek van vandaag wordt ‘Kikker is bang’.

Het was avond en Kikker was bang. Toen hij in zijn bed lag, hoorde hij overal vreemde geluiden. En bij Eend thuis was het ook al niet pluis. Samen besloten ze door het bos naar Varkentje te rennen. Die was voor niets bang… of was dit toch niet helemaal waar?

Op het einde van het verhaal vertelt Haas de drie vrienden dat iedereen wel eens bang is en dat dit heel gewoon is.

Wie is er al eens bang geweest?

Seth heeft in zijn dromen al eens een dino gezien en toen was hij bang.

Amaris had al eens van leeuwen gedroomd en toen was ze bang.

Miel heeft al eens een echte kruisspin gezien en hij was daar superbang van.

Oona heeft ook al gedroomd van leeuwen en ze dacht toen dat ze onder haar bed zaten.

Paulien heeft al gedroomd over ‘polities’. Toen was ze bang. Vroeger dacht ze dat politie niet zorgde voor ons.

Cécile was al eens boven met haar popjes schooltje aan het spelen. Haar papa was toen in een ander land voor zijn film en mama was even naar de bakker maar ze had niets verteld. En toen wou ze iets vragen aan haar mama maar mama was weg en toen was ze heel bang.

Als Zeno eens aan het slapen was, ging zijn papa naar zijn werk en Zeno hoorde dat toen op de trap en hij dacht dat het een spook was.

Juf is ook al eens bang geweest toen Milan ergens naar toe was en niet op tijd terug was… dat bleef maar duren en duren… Dat is zoals Haas die in het verhaal Eend en Kikker niet vond en toen ook heel bang was. Awel, toen was juf heel bang dat ze Milan niet direct vond.

Dylan heeft T-Rexen in zijn droom gezien en was bang.

Altijd als Manon in haar bed kruipt, denkt ze dat er een wolf bij haar zit en dan is ze heel bang.

Noa, Alexandre, Ashly, Zowé, Febe, Lena, Cedric, Margot, Jesse en Larissa zijn nog nooit bang geweest.

Na het horen van Manons angst vraag ik of er kleuters zijn die met een lichtje aan slapen. De helft van de vingers gaan de lucht in: Dylan, Lena, Jesse, Manon, Seth, Amaris, Miel, Oona, Cécile en Zeno.

Bij sommigen blijft het lampje de hele nacht branden, maar bij o.a. Oona doen mama of papa het uit als zij in hun bed gaan.

Sommige van die kleuters vertelden dat ze nooit bang waren. Maar waarom slaap je dan met een lampje aan? “Omdat ik het in ‘de’ donker niet leuk vind… “, reageert Lena. “Ah ja, dan ben ik bang!” gaat ze verder. Waarvoor zijn de kindjes die met een lampje aan slapen dan bang? “Van het donker!” weet Miel. “Ja, want mijn opa was dat eens vergeten en toen was het superdonker en toen heb ik het lichtje zelf aan gedaan.” gaat Lena verder met haar verhaal.

Dus we besluiten dat iedereen al wel eens bang is geweest – zoals ook Haas zei – ook de kindjes die zeiden van niet. “Misschien is het lang geleden en weten ze het niet meer?” bedenkt Cécile. “Ja, Zowé was al eens bang van de bliksem bij juf Carine”, herinnert Lena zich en inderdaad… zelf ik herinner het me! 😉

Paulien wou ook eens met een lichtje aan slapen maar dat mocht niet van mama of papa. Maar soms is het inderdaad beter om zonder lichtje te slapen want anders durf je niet meer zonder slapen. En misschien moeten de kinderen die met een lichtje aan slapen eens proberen om zonder te slapen en niet vergeten: Kikker was bang in het donker maar hij ging bij zijn vriendjes Varkentje en Eend slapen om zich veiliger te voelen. Kruip heel dicht tegen je knuffelvrienden aan en denk aan wat Haas zei: “We zijn allemaal wel eens bang, dat is heel gewoon!”

Succes!

Groetjes, juf Bérénice

PS En de kleuters bij wie het gelukt is, moeten mama of papa het na het weekend maar laten weten want ik denk dat Kikker en zijn vriendjes dit wel willen horen!

 

Advertenties

»

  1. Miel zal in elk geval eens proberen en het komt net goed uit want hij is vandaag verhuisd bij zijn zus om zijn kamer te schilderen. Ik denk dat het wel eens zal lukken, Kikker ( en de juf) zijn in elk geval een extra stimulans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s