Grond onder je voeten

Standaard

Hallo bloggertjes,

wie kan er mij vertellen waaraan je denkt als je het woordje ‘grond’ hoort?

Stenen (Zowé), aarde (Manon), zand (Margot), wormen (Lena), bloemen (Cécile) wortels die onder de grond zitten (Seth)

Waarom denk je aan bloemen, Cécile? Omdat je die kan planten in de grond en dat worden mooie bloemen. Waarom denk je aan wormen, Lena? Omdat ik dat mooie diertjes vind en die zitten onder de grond.

Hoe ziet grond er uit? Groen of bruin (Miel) Hoe komt dat de grond soms groen is, Miel? Door het gras. En hoe komt het dat Miel denkt aan bruin, Manon? Door de aarde.

Wat groeit er allemaal in de grond? Bomen (Seth), bloemen (Margot), wortels (Larissa), groenten (Noa), gras (Cécile), struiken (Lena), onkruid (Manon) Margot denk aan fruit maar het fruit groeit niet echt in de grond. “Neen, aan de bomen”, reageert Miel. Welk fruit groeit er dichtbij de grond aan een struikje? Bessen (Seth), aardbeien (Miel)

Welke is een gekende groente die in de grond groeit? Aardappelen (Cécile) Ook wortels, radijsjes, bieten,… Maar bij de andere groenten eten we op wat er boven de grond groeit.

Er bestaan verschillende soorten grond. We werken er soms mee aan de creatafel… Klei (Manon) Is dat hard of zacht? Hard. Welke grond is zacht? Aarde (Lena)

Wat zit er in de grond? Wormen (Paulien), buizen (Margot), wortels van bloemen (Manon), een mol (Cécile), een regenworm (Zowé), stenen (Lena), kleine beestjes… insecten (Miel), mieren (Seth). Ook knollen zoals een biet, wortel, radijsje,…

Is de aarde hetzelfde dan de grond? De kleuters denken van niet. Waarom niet? Geen reactie… Wat is de aarde? De wereld. (Alexandre) Inderdaad maar soms bedoelen ze met aarde en grond hetzelfde… de grond onder ons voeten.

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s