Gele badmuts!

Standaard

Hallo bloggertjes,

vandaag was het de voorlaatste zwemles.

Enkele kleuters volgen/volgden zwemles privé waardoor we ondertussen enkele zwemmers in ons midden hebben. Vandaag hebben we gekeken welke kleuter mag overgaan naar een ‘gele badmuts’.

Waarvoor staat een gele badmuts?

Gele zwemmutsen zijn voor de zwemmers die reeds kunnen zwemmen maar toch nog niet helemaal veilig. Het is niet omdat je kleuter 1x de lengte van het zwembad heeft gezwommen dat hij/zij een groene badmuts (= veilige zwemmer) krijgt. Neen, de badmeesters zijn hier zéér streng in. Ze moeten zeker zijn dat het kind zich redt en niet onmiddellijk gaat panikeren, ook in onvoorziene omstandigheden.

Ik neem die beslissing zelf niet maar laat het , aangezien we geen zwemleerkracht hebben, over aan de ervaren badmeesters.

Ashly had reeds een gele badmuts en blijft deze behouden. Maar ook Lena, Amaris en Cécile zwemmen goed genoeg om over te gaan naar een gele badmuts. BRAVO! Miel is er bijna… nog even oefenen met de juiste zwembewegingen.

Veel baantjes zwemmen is in de zomervakantie dus zeker de boodschap voor alle (bijna-)zwemmers want geloof me, op zo jonge leeftijd verleren ze de juiste zwembewegingen heel vlug.

Groetjes, juf Bérénice

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s