Indianennamen

Standaard

Hallo bloggertjes,

indianen hebben meestal geen gewone voornaam. Neen, meestal verwijst hun naam naar een karaktertrek of typische eigenschap en komt er meer dan eens een dier in hun naam voor.

We gaan vandaag op zoek naar onze indianentotem.

We maken het niet te moeilijk. Voor de eigenschap gaan we op zoek naar iets wat we goed kunnen of gewoon heel leuk vinden. En het dier wordt ons lievelingsdier.

Roman moet niet lang nadenken… Fietsend jachtluipaard.

Febe vindt het moeilijk maar Rafael kan haar helpen want hij herinnert zich dat ze goed kan paardrijden. Dus het dier wordt een paard. Juf heeft Febe nu al bijna twee jaar in haar klas en niets zo aanstekelijk als haar lach. Dus Febe wordt ‘Lachend paard’.

Cedric weet het ook niet zo goed. Maar Lino vindt dat hij goed kan lopen dus als eigenschap krijgt hij ‘snel’. Dan kiest Cedric een dier dat net niet aan de verwachting van ‘snel’ voldoet maar het maakt wel dat hij een grappige indianentotem krijgt, nl. ‘Snelle schildpad’.

Merel vindt het ook niet zo gemakkelijk. Wat kan ik goed? Anna weet het: kleuren. Een dier weet Merel ook niet goed dus we laten haar even nadenken tot er andere kleuters aan de beurt zijn geweest. Ze kiest uiteindelijk paard maar op die manier heeft ze dezelfde totem als Anna dus dat kan niet. Ik stel ‘pony’ voor en dat vindt Merel onmiddellijk goed dus vanaf nu heet Merel ‘Kleurende pony’.

De volgende kleuters voelen blijkbaar goed aan wat er van hen verwacht wordt en moeten niet lang nadenken over iets wat ze goed kunnen (of leuk vinden) en een dier. De indianentotems volgen elkaar snel op:

Yaro: Snelle poema

Jefferson:Baskettende leeuw

Rafael: Voetballende aap

Issa: Voetballende beer

Lino: Drummende pinguïn

Arno: Zwemmende ezel

Victor: Sportende olifant

Anna: Kleurend paard

Helena: Dansend konijn

Lennert: Voetballende tijger

Lando: Zwemmende aap

Jens: Snelle slang

Ewout: Zwemmende olifant

Jasper: Zwemmende steenarend

Yosa: Keeperende panter

Brend: Snelle wolf

Fleur: Springend konijn

Martha: Zwemmende zeehond

Dan mogen de kleuters een indianennaam voor mij bedenken. Helena kiest een ‘zebra’ en Brend wil iets met mijn krullen verzinnen maar weet niet onmiddellijk iets. Febe vindt dat mijn benen blinken – haha, ze zijn nogal wit, dus misschien bedoelt ze dat ze licht geven in het donker 😉 – dus bij deze krijgt het K3-opperhoofd als indianentotem ‘Blinkende zebra’.

De verzonnen indianentotems vinden de kleuters hilarisch. En als ik mijn aanwezigheidsregister neem en hen zo aanspreek, kan de pret niet meer stuk…

Groetjes, juf Bérénice… euh, ik bedoel ‘Blinkende zebra’ 😉

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s